Type hier uw zoekwoord
Zoekterm(en)

Zoeken
 
Recepten
 
 
bacd6d953249ddd9731095a6f801192e.gif
 
Foto

C.P. - 16/01/2018 om 20:24

Deze soep is voor ongeveer 8 personen.
...
Ingrediënten:

1 pond Rundergehakt of half om half gehakt
2 flinke uien gesneden
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika 3 in blokjes
1 groene paprika in blokjes
Blik witte bonen in tomatensaus
1 rookworst in plakjes

3 maggi blokjes
2 runderbouillon blokjes
2 stuks prei gesneden
1 ½ liter tomatensap
3 tenen knoflook geperst
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sambal

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul.
Voeg hierna de ui, rode gele en rode paprika, prei en knoflook toe en bak een paar minuutjes mee.
Voeg de tomatensap, witten bonen in tomatensaus en de bouillon blokjes/maggi blokjes toe en roer het geheel door elkaar.
Voeg hierna de bruine suiker en de sambal toe.
Laat de soep op een laag vuurtje pruttelen.
Is de soep te dik voeg er wat water bij.
Voeg hierna de rookworst hier aan toe en laat het weer een half uurtje op een laag vuur staan.
Het lekkerste is om deze soep de dag te voren klaar te maken zodat al deze smaken heerlijk zijn ingetrokken. Zelf even proeven of het nodig is om wat peper en zout toe te voegen.

Lekker met stokbrood en kruidenboter

C.P. - 16/01/2018 om 20:17

Hete kip

Ingrediënten

1 kilogram kipfilet
50 gram margarine
3 dikke uien
3 teentjes knoflook
200 gram bruine basterd suiker
70 milliliter ketjap Manis
300 milliliter Heinz tomaten ketchup
4 mespuntjes sambal oelek
Zout
Peper

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes.
Schil de uien en snijd in halve ringen.
Ontvel de knoflook en hak in kleine stukjes.
Verhit de margarine in een braadpan en bak de kipfilet goudbruin.
Strooi er zout en peper overheen.
Haal de gebakken kipfilet uit de braadpan en leg op een bord.
Bak de ui-ringen en de knoflook in het braadvet glazig. Blus af met de ketjap Manis en tomaten ketchup, voeg de bruine basterd suiker toe.
Laat de saus 10 minuutjes zacht doorkoken.
Voeg dan de gebakken kipfilet toe en laat de saus nog even aan de kook komen.
Maak de Hete Kip op smaak met sambal oelek, zout en peper.

Tip
Lekker met rijst en een perzik.
Eventueel 1 bik perziken in schijfjes zonder sap toevoegen.
Maak het een dag van te voren, zodat het nog lekkerder wordt.

Gino - 17/11/2017 om 09:13

Wat een traktatie!

Spruitjes lusten wij altijd wel. De kleine kooltjes zijn niet alleen lekker, maar het zijn ook nog eens groene vitaminebommetjes. Een spruitjesovenschotel is heerlijk en spruitjes zijn ook lekker in een roerbakschotel. Maar wist je dat je spruitjes ook kunt omtoveren tot heerlijke snack?
Wat heb je nodig voor 4 porties?

◾350 gram spruiten
◾1 ei
◾100 gram paneermeel
◾100 gram bloem
◾snufje zout
◾snufje peper
◾100 milliliter zonnebloemolie

Wat moet je doen?
◾Vul een pan met water en breng dit aan de kook.
◾Voeg de spruiten toe en laat deze acht minuten koken.
◾Schep de spruiten uit de pan en laat deze afkoelen.
◾Doe ondertussen het ei in een kom en klop deze los. Doe ook het paneermeel in een kommetje en doe de bloem, zout en peper in een ander kommetje.
◾Rol één voor één de spruiten door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
◾Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
◾Doe de spruitjes vervolgens in de koekenpan en bak deze goudbruin in ongeveer 2 minuten. Draai de spruitjes daarna om en bak de andere kant ook voor ongeveer 2 minuten.
◾Serveer de gepaneerde spruitjes met een pittige saus.
◾Geniet ervan!

Melanie - 19/10/2017 om 22:16

Gestoofde prei ( grootmoeder )

Ingredienten:

1 kilo prei
30 gram boter
250 ml runderbouillon
4 eetlepels melk
1 eetlepel maizena
3 eetlepels room
zout
peper
nootmuskaat

Bereiding:

* Was de prei, goed wassen en fruit zachtjes 5 min in de boter in een pan.
* Giet de 250 ml bouillon erbij, en breng op smaak met peper, zout en zuinig nootmuskaat.
* Laat een kwartier smoren met de deksel op de pan.
* Haal de prei uit de bouillon en doe in een schaal.
* Voeg maizena in een kopje, meng met de melk, en voeg al roerend beetje bij beetje toe aan de bouillon tot deze de gewenste dikte heeft.
* Voeg de room toe en roer goed door.
* Prei terug in de pan, of de saus over de prei!

serveren met aardappels en een stukje vlees!

Eet smakelijk!

Melanie - 19/10/2017 om 22:09

Kip sate ( zoet )

Ingredienten:

Ik doe het vooral op gevoel en voeg naar smaak de producten toe.

Pindakaas
soyasaus
salsasaus
kerriepoeder
honing
jus d orange
kipfilet
olie of boter

Bereiding:

* Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in wat olie of boter in een pan.

( LET OP: De hoeveelheden is een indicatie )

* Meng in een kom het volgende: Halve pot pindakaas, 1 a 2 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels honging, naar smaak kerriepoeder, 1 eetlepel salsasaus!
* Goed doorroeren.
* Als laatste voeg beetje bij beetje de jus d orange bij het mengsel tot de saus iets dunner is dan de bedoeling aangezien deze nog indikt in de pan!

Proef tussendoor, mis je een beetje pindasmaak, voeg een beetje pindakaas toe etc...

Voeg dit bij de kipfilet en laat zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Eet smakelijk!

Melanie - 19/10/2017 om 22:03

Chinese tomatensoep:

Ingredienten:

1 liter kippenbouillon
5 grote tomaten of een blik gepelde tomaten
1 of 2 kipfilet
1 eetlepel sojasaus
suiker ( naar smaak, hoe meer hoe zoeter ik gebruik 30 tot 50 gram )
halve ( grote ) pot appelmoes
mihoen ( hoeveelheid naar smaak )
maizena
rozemarijn en tijm

Bereiding:

* Snij de kipfilet in 4e en kook ongeveer 10 minuten tot hij gaar is.
* Pluk de kip, TIP: als je de gekookte kip in de pan laat en met een mixer erdoorheen gaat, heb je de kip een stuk sneller geplukt!!
* Snij het vel van de tomaten in, in een kruis, leg ze in water en laat heel zachtjes 2 minuten koken tot het velletje gedeeltelijk loslaat. Ontvel de tomaten. ( een blik kant en klare gepelde tomaten kan ook )
* Bereid de kippenbouillon zoals beschreven op de verpakking, en voeg de tomaten toe.
* Voeg de soyasaus, suiker, appelmoes, mihoen en rozemarijn en tijm toe en laat zachtjes 10 minuten doorkoken.
* Doe maizena in een kopje en meng met een beetje water, roer dit goed door met een vorkje en voeg al roerend beetje bij beetje toe aan de zacht kokende soep tot deze de gewenste dikte heeft.

Opdienen en smullen maar!!!

Melanie - 19/10/2017 om 21:49

Brazzel:

ingredienten:

1 prei
stoplicht paprika
gehakt 350 of 500 gram
rijst
kruiden naar smaak

toevoeging: chilisaus en eventueel halven perzik in blik

bereiding:

* Snijd de groenten fijn en spoel ze goed af.
* Rul het gehakt en kruid met kruiden naar smaak.
* Voeg de groente toe en een beetje chilisaus ( mijn favoriet is zoet, ook in verband met de kinderen )
* Laat onder regelmatig roeren een half uurtje pruttelen. ( niet verplicht als je de groente er echt tussen wilt proeven, met sudderen slinken ze )
* Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven.
* Giet de rijst af indien nodig en voeg toe bij het gehakt en de groenten.

Bij serveren eventueel chilisaus toevoegen en een halve perzik.

Bon appetit!

Rikie - 27/09/2017 om 21:14

Chineze tomaten soep
1 liter water
2 pakken gezeefde tomaten of verse tomaten in de blender pureren
1 kipfilet
2 bouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
6 el suiker
4 el ketchap manis zoet
2 el azijn
1 thl sambal
1 thl djahe
1 thl sereh
2 el maizena
Handjevol mihoen
1 dunne prei of Bosuitjes


Zet 1 liter water op met 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 kipfilet en 2 bouillonblokjes
Als de kip gaar is dan alles eruit halen en de gezeefde of de gepureerde tomaten erin doen.
Dan het sausje van de kruiden erbij doen.
Dan binden met wat maizena
Dan een handjevol mihoen of vermicelli erbij doen
De kipfilet klein snijden en in de soep doen
Bosuitjes klein snijden en erin doen
Klaar

smc - 14/03/2016 om 08:30

ff een tip voor de lekkere wild goulash en wildzwijn goulash ik heb hem bij elkaar gedaan champions erdoor iets water erbij de saus wat aangedikt heerlijk met een broodje of frietjes maar ook erg lekker met witte rijst en worteltjes............smakelijk eten !!!!!!

Basmati rijst - 13/02/2014 om 11:28

Basmati rijst

60 gr
Spoel de rijst voor het koken af
Kook 1 deel rijst en 5 delen kokend zout water
Temper de warmtebron
en laat de rijst zonder deksel 11 minuten zachtjes doorkoken
Afgieten en klaar voor gebruik
Groet Charlotte

Zwarte Bakbanaan - 20/09/2013 om 13:57

Bereidingswijze

Let op: om te bakken moet de schil goed bruin zijn met zwarte stukken of bijna geheel zwart. Voel we even of de banaan niet al te zacht is. Hoe rijper, hoe donkerder en zoeter de bananen zijn. Snijd de uiteinden weg en snijd de banaan dwars doormidden. Maak dan één snee in de schil van de banaan, zodat je de schil eraf kunt trekken. Snijd dan de stukken in de lengte in plakken. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de plakken banaan ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot ze mooi bruin zijn.

T - 12/04/2013 om 17:01

Mocht je een keer te veel brood of broodjes hebben, laat het drogen en maak er panneermeel van

Kruidnotencake - 08/12/2012 om 17:03

Sinterklaascake met kruidnoten

Ingrediënten (10 personen)
• 200 gram (room)boter
• 200 gram suiker
• 200 gram bloem
• 4 eieren
• Beetje zout
• 1 eetlepel speculaaskruiden
• 150 gram kruidnoten
Bereiding (ca 90 min)
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.

voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten.

voeg de zout, bloem en speculaaskruiden toe en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.

meng als laatste met een spatel de kruidnoten rustig door het beslag heen.

bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm.

verwarm de oven voor op 160 °c en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. met een satéprikker kun je kijken of de kruidnotencake gaar is. als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de kruidnotencake gaar

T - 07/12/2012 om 10:04

Pepernoten, crush ze en strooi ze op wit brood waar jewel boter op doet, heerlijk

Feta Cheese 50 - 27/10/2012 om 10:31


daar kunt u een salade van maken. Met tomaten zwarte olijven, Komkommer ,groene Turkse Paprika uit de winkel en uien. Doe je olie, zout en zo bij, citroen. Als je een gewone salade maakt. Is heel lekker. Eet smakelijk.

Feta Cheese 50 - 31/08/2012 om 22:31

Hallo, hier een receptje voor de Sutdiyari Feta Cheese 50 of elke soort Feta.

Benodigdheden:
1 pakje bladerdeeg
een scheutje (zonnebloem) olie
2 eieren
zout naar smaak

Leg alvast de plakken bladerdeeg uit elkaar op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien,
Verkruimel de Feta in een kom voeg hier een scheut olie toe, 1 ei en zout naar smaak.
Meng dit met een lepen of gewoon met de hand tot een brei.
Leg op elk bladerdeeg plakje ongeveer een dikke eetlepel van het mengsel(zelf een beetje inschatten hoeveel) en vouw vervolgens de bladerdeeg plakjes dicht.

Het 2e ei (of eigeel) op de bovenkant smeren voor het korstje en dit op een stukje bakpapier ongeveer een 15 minuten de al voorverwarmde (200 graden) in, op 160 tot 180 graden en klaar zijn de heerlijk gevulde feta broodjes!!

Eet smakelijk!!!

 
Pagina 1 van 1
 
Winkelwagen
 
Advies:
probeer gratis
Huishoudboek
(KLIK HIER)

€ 24,90
€ 23,90

Bij aanschaf
via deze stite
Tegoedbon: 67417848
d3617986631b21db62319ed5af06e9b0.png
e32a791f9eefd07701c4d448dd57108a.jpg
6c54f4d294360b010fd69a43ab90e236.jpg
b26a70ef21d6a4fcbcc52fcaa6c6afee.png
4d4f89bed8b36098c0704a6a5ce74671.png
83a1017d569f51e51e17dc67b55c350b.png
c3facac5e15d9b66ad08aa3965d20563.jpg
e459f20acc45d757b0a28f22ac9d5650.png
 
9ea738ec34a67e85e88f8b671bcb0d7f.png
 
Powered by CCV Shop webwinkel
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.